Läst 148 ggr
K
2021-12-11, 15:33

Mjuka upp hästen

Hej! Jag skulle behöva lite hjälp. Min häst tar på sig ganska lång tid att mjukas upp och gå i form. Det tar ungefär 45 minuter och när hon väl har mjukats upp kan hon gå hur fint som helst men då måste oftast avsluta vilket är lite synd har någon lite tips?

Maleficum
2021-12-11, 16:09
#1

Tror det är lite mer aktivitet inne på ridsport ifokus så det är nog större chans att få hjälp där.

Hur gammal är hästen? Är den fullt frisk? Går den ute mycket eller står den inne i stall (speciellt då innan du ska rida)? Är det samma problem året runt eller beror det på vinterkyla?
Har du möjlighet att värma upp hästen från backen innan ridpasset? Longering, tömkörning, promenad tex. Göra avslappnande övningar (kanske ha ett täcke på just under uppvärmningen nu under vintern om det är kylan som är problemet).

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Mötesplatsen för alla hästintresserade! Här kan vi utbyta erfarenheter och ta hjälp av varandra i olika situationer.
K
2021-12-11, 17:27
#2

#1: Jaha tack ska kolla där. Men hästen är ett 15 årigt sto som är fullt frisk och går ute mycket även innan ridning och står i ett innestall. Innan ridning brukar jag skritta ut en runda som uppvärmning och även lite sen i ridhuset men jag tror det kan bero på vinterkylan och vi brukar ha täcke just under uppvärmning så jag tror inte det är kylan som är problemet.

Upp till toppen