23 - Förenings & Klubbinformation

Avelsbiten

2010-04-26 15:29 #0 av: emmalindahl

Igår (25/4) hade ungdomsprojektet Avelsbiten sitt allra första möte i Skara, men många bra idéer!

Här kan du läsa om vad Avelsbiten är för något:
SH har fått medel beviljande från Hästnäringens nationella stiftelse för en ungdomssatsning. Projektet löper på tre år, dvs. mellan 2010-01-01 t.o.m. 2012-12-31 SH:s ungdomssatsning är ett projekt inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS). Satsningen finansieras vis Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) genom totalisatoravtalet mellan staten och trav-/ galoppsporten. Av HNS ekonomiska medel har fem miljoner kronor öronmärkts för ungdomsprojektet inom ridsport, trav, galopp, avel, western, islands- och brukshästar 2010.

I varje medlemsförening skall det finnas en ungdomsrepresentant som ansvarar för ungdomsfrågor inom SH:s regi. Dessa avelsambassadörer skall i ett samarbete med SH aktivt arbeta för att få fler ungdomar att bli hästavelsintresserade. Syftet med projektet är:

  • Att fånga avelsintresserade ungdomar i SH:s rasföreningar.
  • Att väcka intresse för avel- och uppfödarfrågor hos ungdomar och låte dem träffas så att de kan dela med sig av sina erfarenheter till varandra oavsett rastillhörighet.
  • Öka användandet av svenskfödda hästar i svensk hästnäring.

Genom gemensamma aktiviteter och ökade kunskaper i avel och uppfödning är SH:s förhoppning att ungdomarna ska förstå och känna sig delaktiga i svensk hästavel och att flertalet av dem vågar ta steget att överta föräldrars avelsverksamhet, starta egen uppfödarverksamhet eller på annat visa aktivt arbete med hästavel.

Ungdomsrepresentanter för Swedish Caspian Horse Association
Ordinarie - Emma Lindahl
Suppleant - Jessika Andersson
Suppleant - Julia Andersson


Anmäl
2010-04-28 17:57 #1 av: astiz

Vi får väl hoppas att det ökar avelsintresset hos ungdomar.

Anmäl
2010-04-28 21:15 #2 av: emmalindahl

Ja det skulle vara roligt! :) Vi får hoppas att vi kommer på några bra idéer och aktiviteter som kan göras!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.